keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Episodi 7: Kaksin karkuteillä

On jouluaattoaamupäivä. Selaat TV:stä kaikki kanavat ja tulet siihen tulokseen, että osaat ulkoa Ihmeellinen on elämän ja Disneyn suosikkileffauusinnat. Joulupukin kuuma linja saa sinut voihkimaan tuskasta. Mikä neuvoksi? Uusin Disney-klassikko tietenkin!

Kaksin karkuteillä on Disneyn 50. klassikko. Tällä kertaa seikkaillaan Tähkäpää-sadussa. Tähkäpää (Mandy Moore / Maria Ylipää) täyttää pian kahdeksantoista ja haluaa syntymäpäivänään päästä katsomaan yöllä taivaalla leijuvia valoja, jotka ilmestyvät aina hänen syntymäpäivänään. Tähkäpään äiti, Gothel ei liiemmin innostu tytön toiveesta ja kieltää Tähkäpäätä poistumasta tornista, jossa hän on asunut niin kauan kuin muistaa.

Tähkäpää pääsee kuitenkin reissuun mestarivaras Flynn Rider (Zachary Levi / Lauri Tähkä) paetessa sotilaita Tähkäpään torniin. Kun Goethel huomaa Tähkäpään lähteneen tornista, hänen on lähdettävä hakemaan tyttö takaisin, sillä Tähkäpään 20-metrinen hiuspehko on paljon muutakin kuin kätevä vinssi torniin noustessa.

Disneyn uusimmat prinsessaelokuvat ovat siitä mahtavia, että niiden naissankarit ovat saaneet kosolti sisua sitten Tuhkimon ja Prinsessa Ruususen. Tähkäpää ja Flynn muodostavat tasavahvan päähenkilöparin, jonka seikkailussa heiluu niin hiukset kuin valurautapaistinpannukin. Tyyliltään elokuva on lähempänä Dreamworksin Shrek-elokuvia kuin perinteisiä Disney-klassikoita. Kerronnasta vastaa Flynn omalla vähemmän objektiivisella tavallaan.

Suosittelen katsomaan elokuvan alkuperäisellä ääniraidalla ja englanninkielisillä teksteillä. Silloin lauluista saa parhaiten kaiken irti. Mieleen jäävimpiä kappaleita on aloitusraita When will my life begin jossa Tähkäpää hoitaa yhtä monta kotiaskaretta yhden päivän aikana kuin allekirjoittanut viikossa. I've Got a Dream -kappaleessa Söötin ankan majatalon (ulkoisesti) vähemmän söötit kanta-asiakkaat puhkeavat laulamaan mitä erikoisimmista unelmistaan. I See the Light on pakollinen herkkisbiisi, jonka aikana elokuvan animaatio nousee aivan uudelle tasolle.

En keksi tällä erää mitään miinusta elokuvasta, vaikka kuinka mietin. Tietysti voi sanoa, että elokuva ei avarra näkemystäsi universumista. Se ei käsittele maailmanloppua, politiikkaa tai seksiä. Se on lasten elokuva! Sitä voi hyvin katsoa viikonlopunviihteenä koko perheen voimalla.

Katseluvarusteeksi voi sohvalle varata valurautapaistinpannun ja hiusharjan.

Elokuvan sivut







© Walt Disney Pictures

Nauttikaa liikkuvista kuvista myös jouluna! Terveisin Liikkuvan Kuvan Liitäjät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti