sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Episodi 5: Repo! The Genetic Opera

Maa viitisenkymmenen vuoden päästä: sisäelinten toiminnan lakkaamisesta on tullut epidemia, yhä useammat ovat koukussa kaikenlaisiin leikkauksiin, ja kaupungit rakennetaan kuolleiden päälle. Kaiken tämän keskellä pelastajaksi nousee GeneCo, yritys, joka myy elinsiirtoja halvalla, ja vieläpä osamaksuilla. Ainut ongelma tässä vain on, että jos et pystykään maksamaan, Repoman tulee ja ottaa tuon sisäelimen takaisin, ja aivan laillisesti.

GenoCo:n omistaja Rotti Largo on kuolemassa, ja hänen lapsensa ovat pettymyksiä. Shilo on 17-vuotias tyttö, joka haluaisi nähdä maailmaa, mutta hänen isänsä, jolla on omat ongelmansa, pitää häntä kotona lukkojen takana, sillä Shilo on perinyt edesmenneeltä äidiltään verisairauden. Blind Mag (jota esittää upea Sarah Brightman) on laulaja ja GeneCo:n äänitorvi, joka on saanut tarpeekseen GeneCo:sta, ja esiintyy viimeisen kerran tuona iltana The Genetic Operassa. Kaikessa tässä kertojana toimii salaperäinen Graverobber, joka myy laittomasti Zydratea, huumetta joka vie pois leikkauskivut, ja johon GenoCo:lla on yksinoikeudet. Vähitellen katsoja saa tietää, miten nämä kaikki henkilöt liittyvät toisiinsa, ja miten tähän on päädytty, ja kuka on mystinen Repoman. Lopulta kaikki huipentuu The Genetic Operassa.

Kuten lukija on siellä ehkä arvannutkin, tämä elokuva on k-18. Gorea tässä on jonkin verran, mutta splatteria ei juuri ollenkaan. Itse en kauheasti gorea kestä, ja silti pystyin katsomaan elokuvan ilman ongelmia. Jokainen pystyy itse varmaan päättelemään kestääkö tällaista vai ei.

Koska tämä elokuva on ooppera, tarkoittaa se, että oikeastaan kaikki dialogi yms. on laulettu. Jokainen laulu tässä rock-oopperassa ei ole erityisen hyvä, mutta useimmat ovat, varsinkin Chase the Morning, I Didn’t Know I’d Love You So Much, ja Zydrate Anatomy (mikä lähtee soimaan kun menee Repon virallisille nettisivuille, kannattaa käydä kuuntelemassa). Yksi kappale elokuvassa on, josta suorastaan en pidä, ja se on Rotti Largon lapset esittelevä Mark It Up. Toki sen kuuluukin olla luotaantyöntävä, mutta sen lähes koomiset äänitehosteet lähinnä vain ärsyttävät.

Kuuroille tarkoitetut englanninkieliset tekstitykset ovat tätä elokuvaa katsoessa avuksi, mutta kannattaa pitää mielessä, että niistä löytyy joitakin virheitä (tai näin on ainakin minun dvd:ssäni). Zydrate Anatomyssa ”I can’t feel nothing at all” on milloin ”I keep a lock on it all”, milloin jotain muuta. Häiritsevin virhe oli eittämättä biisissä Legal Assasin, jossa sana assasin on tosiaan subattu jatkuvasti sanaksi sex.

Musiikki, ja ylipäätänsä koko elokuva, paranee loppua kohden. Ensimmäiset kymmenen minuuttia ovat varsin hitaat, mutta kyllä se siitä lähtee. Tämä leffa ei luultavasti tule muuttamaan elämääsi, mutta se on silti varsin erilainen kokemus, ja voitpa ainakin kehua nähneesi oopperan.

Tämä elokuva vaatii (mieluusti) toimivan silmäparin ja elinvoimaiset keuhkot.


Repon viralliset nettisivut (trailerin yms. löytää, kun klikkaa kohtaa The Film Site)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti