keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Episodi 12: Another earth



© Fox entertainment

Entä, jos yllättäen taivaankannelle ilmestyisi planeetta Maan kaksoiskappale, jossa kaikki olisi kuin maapallolla? Tässä toisessa Night Visionsin suosikeista uidaan pohdintojen syvissä vesissä. Another earth on vuonna 2011 pienemmällä budjetilla valmistunut kiinnostava sci-fi draama. Se on ilahduttavan erilainen ja aiheeltaan tuore elokuvamaailmassa, vaikka sen käsittelemät teemat ihmisten ongelmista ovat tuttua kauraa.

Tuona omituisena yönä, kun Maata muistuttava planeetta havaitaan, nuoren opiskelijatytön sekä menestyvän säveltäjän tiet kohtaavat ensimmäisen kerran traagisessa onnettomuudessa. Tuon illan jälkeen Rhoda Williamsin (Brit Marling) elämä on jatkuvaa kamppailua omatuntonsa kanssa samalla, kun säveltäjä John Burroughs, (William Mapother) saa painia suuren surunsa kanssa, johon alkaa yhdistyä avaruudellista toivoa ja kiehtovia ajatuksia maailmankaikkeudesta.

Elokuvaa voi suositella jo pelkästään mukavan rauhallisen ääniraidan, ja super kauniin pääosaesittäjän sekä lahjakkaan kirjoittajan, Brit Marlingin tähden, joka on myös elokuvan toinen käsikirjoittaja.

Elokuvan katsoaksesi, et välttämättä tarvitse Hobble-avaruusteleskooppia, mutta laajentunut katsomus maailmankaikkeuteen voisi helpottaa.

2 kommenttia: