keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Episodi 10. The Fountain



Elokuva, jonka päätin katsoa nähtyäni siitä yhden kuvan netissä.

The Fountainissa on kolme aikatasoa, kolme tarinaa, joita kerrotaan limittäin. 1700-luvulla konkistadori Tomas Creo etsii Etelä-Amerikan viidakosta piilotettua Elämänpuuta,josta Raamatussa kerrotaan. Puun avulla kuningatar Isabella voisi voittaa vaikutusvaltaisen papin, joka yrittää syöstä tämän vallasta. vuonna 2005 tohtori Tom Creo yrittää löytää parannuksen vaimonsa aivokasvaimeen. Izzy Creo on kirjailija, joka kirjoittaa kirjaa konkistadorista, joka etsii Elämänpuuta. 2500-luvulla astronautti Tommy Creo matkaa kohti kuolevaa tähteä kuplassa, jonka sisällä on kuoleva puu, jonka sisällä on hänen rakastamansa Izzy.

Kuten aikaisemmista arvosteluista voi päätellä, visuaalisuus on hyvin lähellä tämän katsojan sydäntä. Tässä elokuvassa visuaalisuus on puoli ruokaa. Elokuva tarjoaa upeita maisemia Mayojojen temppelistä kuolevan tähden keskukseen. Kuva, jonka näin netissä, oli kuningatar Isabellasta ja astronautti Tomista kuplan sisällä. Parhaat kohtaukset tapahtuvat kuitenkin aivan jokapäiväisissä maisemissa.

DVDn takakannessa elokuvaa luonnehditaan rakkaustarinaksi, joka voittaa ajan. Mielestäni tämän rinnalle on nostettava kuolema ja sen kohtaaminen. Hugh Jackman ja Rachel Weisz onnistuvat kuvaamaan epätoivoa, jossa kuolema on sairaus muiden joukossa, joka odottaa parantamista sekä kuoleman hyväksymistä osaksi elämän kiertokulkua. Clint Mansellin musiikille kuuluu myös kiitos tunnelman luojana.

Selkeää juonta elokuvasta ei kannata etsiä. Eri tasoissa esiintyy samoja elementtejä ja esineitä, kuten sormus, puu ja tähdet. Ohjaaja Darren Aronofsky onkin sanonut, että elokuvan tulisi mieluummin herättää kysymyksiä vastaamisen sijaan.

Katsoaksesi elokuvan tarvitset viherpeukalon ja kaukoputken.

1 kommentti:

  1. Olen nähnyt kyseisen leffan ja kysymyksiä se todellakin herätti, ehkä hieman liikaakin :D Elokuva oli mielestäni visuaalisesti häikäisevä ja musiikki mahtavaa, mutta tarina oli hieman sekava ja jotenkin outo, vaikkakin kaunis. Ymmärsin kyllä aikatasokikkailun, mutta en silti saanut hirveästi irti leffasta. Jäi mieleen vain ne espanjalaiset tutkimusmatkailijat ja ehkä joku puukin... :D

    VastaaPoista