keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Episodi 18: Scott Pilgrim vs. maailma
© Universal Pictures

Scott Pilgrim (Michael Cera) on 22-vuotias työtön nörtti, joka soittaa bassoa Sex Bob-omb -bändissä. Scottilla on takanaan murskaava ero, jota hän paikkaa tapailemalla lukiolaistyttö Knives Chauta. Unessa Scottin ohi rullailee Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead). Tavatessaan tytön myöhemmin bileissä Scott rakastuu ja unohtaa täysin Knivesin. Sex Bob-omb osallistuu bändikilpailuun, jonka keskeyttää Matthew Patel, Ramonan ensimmäinen ilkeä exä. Scottille selviää, että saadakseen Ramonan itselleen hänen on voitettava kaikki tämän seitsemän ilkeää exää, jotka muodostavat The Legue of Evil Exesin.

Elokuva perustuu Bryan Lee O’Malleyn Scott Pilgrim -sarjakuviin ja sehän näkyy. Ruudulla hyppivät milloin videopeleistä tutut uusi elämä, 3000 points ja K.O, milloin sarjakuvien kaboomit ja marginaalikommentit.

Elokuva nauraa sekä supersankari- että teinirakkausleffoille. Sen parasta antia ovat mainiot sivuosaroolit. Scottin homoseksuaali kämppis sekä hyvä ystävä Wallace yrittää auttaa Scottia tämän ongelmissa puhumalla hänelle järkeä, mikä ei tartu Scottiin laisinkaan ja Wallace usein unohtaa koko homman löytäessä uuden poikaystäväehdokkaan. Ramonan existä täytyy mainita Todd Ingram, The Clash at Deamonheadin basisti ja Scottin exän uusi poikaystävä, jolla on telekineettisiä voimia, koska hän on vegaani.

Ainoa miinuspuoli on elokuvan pituus. Vaikka kikat ovat hauskoja ja toimintaa riittää, ennen finaalia tulee suvantovaihe, jolloin elokuva tuntuu junnaavan paikoillaan, mutta loppu pelastaa jonkin verran.

Elokuvaa voi suositella lämpimästi kaikille nörteille ja ei-nörteille. Katsoaksesi sen tarvitset elämän, vai oliko se vasta katsomisen jälkeen?


Elokuvan sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti