keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Episodi 17: Moon


©Sony Pictures Classics

Maapallolla on energiapula. Astronautti Sam Bell (Sam Rockwell) odottelee kaikessa hiljaisuudessaan päätöstä kolmevuotiselle työurakkaalleen kuuasemalla, jossa hänen ainoa ystävänsä on ollut keskustietokone GERTY (Kevin Spacey). He lähettävät maapallolle voimavaroja energiapulan taltuttamiseksi. Kaikki lupaa hyvää, mutta työ on yksinäistä ja rikkinäinen satelliitti estää reaaliaikaisen yhteydenpidon kotiin, vaimon ja tyttären luokse. Samin iloja ovat ne hetket, kun hän voi lähettää ja vastaanottaa nauhoitettuja videolähetyksiä.

Töitä on jäljellä enää muutama viikko, mutta Samin terveydentila oikkuilee. Hän on onnettomuusaltis työssään ja näkee kaikenlaista, mitä ei välttämättä ole siellä. Sam on keskellä mysteeriä, kuussa.

Sam Rockwell vetää huikean roolin kaimanaan, muistoissaan sekoilevana astronauttina. Elokuva nojautuu paljon aisteihin ja takaumiin, joita päähenkilö kokee. Elokuvaa voi suositella katsojille, jotka pitävät mieltä haastavista arvoituksista. Se on yksinkertainen, mutta silti mutkikas.

Moon vaatii katsojalta järjissään pysymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti