keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Episodi 3: The Woman, K18. ”not every monster lives in the wild.”

Piilottakaa vaimot ja lapset kaappeihinne, ja luojan tähden paetkaa, sillä nyt ei puhuta lasten elokuvasta.

The Woman on väkivaltainen kauhudraama, joka osaa olla myös hupaisa ja hauskuuttava, vaikka käsittelee vaikeita aiheita. Periamerikkalainen perheenisä (Sean Bridges) löytää metsästä todellisen villinaisen (Pollyanna McIntosh). Hän päättää vangita naisen kotiinsa aikeenaan sivistää hänet. Villinaisesta tulee koko perheen pikku projekti, ja perheen sisäiset synkät salaisuudet alkavat paljastua. Päällepäin perhe on aivan kuin mikä tahansa ''onnellinen'' perhe, mutta perheenjäsenten pinnan alla sykkii jotain muuta. Kaikki ei taida olla hyvin. Ja mikä on tämä salaperäinen villinainen luonnoltaan?

Varoitettakoon, että The Woman osaa olla varsin shokeeraava ja brutaali, mutta ei se mässäille raakuudella. Se herättää keskustelua naisen asemasta ja yleensä ihmisten humaaniudesta. Elokuvan kiehtovuus piilee vaikeiden asioiden kierossa ja satiirimaisessa esitystavassa. Aiheet liikkuvat kaukana hauskuuden riman alapuolella, mutta silti asioiden tapa tapahtua, älykkään kylmällä tavalla, on pakostakin koominen.

The Woman on omalla mielettömällä tavallaan hyvänmielen kauhuelokuva, sillä sen henkilögalleriassa on myös sympaattisia henkilöhahmoja. Elokuvasta voi jäädä hyvä mieli, jos osaa nauraa sen älyttömyyksille. Muuten se voi olla vaikeampaa, ja raastavampaa katsottavaa. Jos sappinesteet pysyvät jotakuinkin sisällä, ja suolenpätkät tai verikekkerit eivät inhota liikaa, niin elokuvaa voi ilomielin suositella. Sitä paitsi elokuvan musiikkiraita on loistava. Paljon kauheampiakin ja voimakkaampia elokuvia on tehty, mutta teitä on varoitettu.

The Woman oli syksyn 2011 Night Visions -elokuvafestivaalien kohutuimpia elokuvia Suomessa. Night Visions on mainintojen ja tutustumisen arvoinen tapahtuma, joka tarjoaa kaikenlaisia elokuvia ympäri maailmaa genreistä välittämättä. Night Visions on syy miksi valitsin The Womanin.

Kauhukerroin: kolmen arven kidutusta, lieviä painajaisia ja yksi klovni, mutta ei traumoja.

Elokuva voi vaatia kauhuelokuva-ajokortin, lievää mielenvikaisuutta tai sitten pelkästään todella huonoa huumorintajua. Sekään ei ole välttämätöntä, sillä kaikesta selviää yhden tai muutaman oluen jälkeen reippaasti kuin lapsi ensimmäisestä koulupäivästä. Sukupuolella voi mahdollisesti olla merkitystä elokuvakokemuksen kannalta, eli naiset ja feministit varautukaa, ja misogyynit menkää pois.

The Woman, 103 min, esikoisohjaus: Lucky McKee, USA 2011

Perustuu kulttikirjailija Jack Ketchumin tekstiin.

TRAILERIIN

"NIGHT VISIONS ON SUOMEN SUURIN, VANHIN MUTTA MYÖS KAUNEIN ELOKUVAFESTIVAALI, JOKA KESKITTYY AINOASTAAN ASIALLISIIN ELOKUVIIN."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti